instagram

İnstagram’daki Gizlilik Özellikleri Nasıl Ayarlanır?

 

İnstagram birçok kişi tarafından kullanılan bir uygulamadır. Uygulamada gönderiler ve hikayeler atılarak paylaşımlar yapılır. Kullanıcılar bunlara beğeni ve yorum yaparak etkileşim sağlarlar. Bu etkileşimlerde bazı ayarlar vardır. Örneğin birinin sizin bir gönderinize yorum yapmasını istemeyebilirsiniz. Bunu İnstagram uygulaması üzerinden ayarlayabilirsiniz. Bu ve bunun gibi gizlilik ayarlarını bu yazıda tanıtacağız.

Gizlilik Ayarları Bölümüne Nasıl Gidilir?

Gizlilik ayarları bölümüne gitmek için şu adımları takip edin:

-İnstagram uygulamasına girin ve hesabınızın bulunduğu bölüme gelin.

-Buradan sağ üstte bulunan yatay üç çizgi işaretine tıklayın. Daha sonra çıkan yerde en aşağıda bulunan ayarlar bölümüne girin.

-Burada karşınıza çeşitli seçenekler çıkacaktır. Aralarından gizlilik olan seçeneğe tıklayın. Gizlilik ayarlarını yapacağınız bölüme geldiniz!

Hesabı Gizli Veya Herkese Açık Yapmak

Hesabınızı gizli veya açık yapmak için en başta bulunan gizli hesap seçeneğine tıklamalısınız. Eğer hesabınızı herkese açık yaparsanız kullanıcılar sizin hesabınızı takip etmeden gönderilerinizi ve hikayelerinizi görebilir ve beğenebilirler. Sizi istedikleri zaman takip edebilir ve takipten çıkabilirler.

Hesabınız gizli olduğunda ise kullanıcılar sizin gönderilerinizi ve hikayelerinizi göremez. Bunları görmek için sizi takip etmeleri gerekir. Eğer size takip isteği yollar ve siz bunu geri çevirirseniz kullanıcı sizi takip edemediği için yine bir şey göremez. Yani hesabınız gizli olduğunda sizin istediklerinizden başka kimse hesabınıza bakamaz.

Etkileşimlerde Ayarlar

Buradan size gelen yorumları filtreleyebilirsiniz. Örneğin bir kullanıcının sizin gönderilerinize yorum yapmasını istemiyorsunuz. Bu durumda yorumlar bölümünden bu kişiyi seçerek bunu halledebilirsiniz.

Yorumların dışında başka özellikler de var. Örneğin eğer istemezseniz biri sizi bir gönderiye etiketleyemez veya hikayesinde sizden bahsedemez. Bunu yaparsanız o kişi hikayesinde sizi paylaştığı zaman kullanıcılar sizin hesabınıza gelemezler.

Bu özelliklerin yanında bir de hareket durumu özelliği bulunuyor. Bu özelliği kapalı tutarsanız sizin çevrimiçi olduğunuz gözükür. Ama aktif ederseniz kimse sizin çevrimiçi olduğunuzu göremez. Bunu da hareket durumundaki seçeneği ileri veya geri alarak ayarlamanız mümkündür. İstediğiniz zaman değiştirebileceğiniz bir ayardır. Bu ayar yeni açılan hesapları çevrimiçi göstermeye ayarlanmıştır.

Başa dön tuşu