Sosyal Medya

WhatsApp Grubu Ve Grup Linki Nasıl Oluşturulur?

 

WhatsApp Türkiye’de ve dünyada sıkça kullanılan bir uygulamadır. Uygulamanın özelliği haberleşmedir. Mesaj yolu ile kişilerle iletişim imkânı sunar. Bu uygulamada sadece tek bir kişi ile değil birkaç kişiyle aynı anda konuşma imkânınız da vardır. Bu da grup kurulması sonucunda olur. Gruba istediğiniz kişileri ekleyerek konuşabilirsiniz.

 

WhatsApp Grubu Nasıl Kurulur?

WhatsApp grubu kurmak için şu adımları uygulamalısınız:

-Öncelikle WhatsApp uygulamanızı en güncel hale getirmelisiniz. Bunu da WhatsApp uygulamasını indirdiğiniz uygulamadan yapacaksınız.

-WhatsApp uygulamasını en güncel hale getirdikten sonra uygulamaya giriş yapın. Burada sağ altta bulunan yeşil yuvarlak simgesine tıklamalısınız.

-Daha sonra üstte ilk sırada olan yeni grup seçeneğine tıklamalısınız. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra rehberinizdeki WhatsApp kullanıcıları karşınıza çıkacaktır. Buradan en az 1 kişi seçmeli ve sağ altta bulunan simgeye tıklamalısınız.

-Karşınıza grubun ismini ve simgesini belirlemek için bir yer çıkacak. Buradan istediğiniz simgeyi ve ismi girerek grup adının yanında bulunan simgeye tıklamalısınız. Eğer grubunuza bir simge eklemek istemiyorsanız hiç uğraşmanıza gerek yoktur. Ancak grup ismi zorunlu kısımdır.

-Yukarıda da belirtildiği gibi grup adının yanındaki simgeye tıklayınca grubunuz oluşturulacaktır. Gruba daha sonra kişileri ekleyebilir veya grup linki ile davet edebilirsiniz.

 

WhatsApp Grup Linki Nasıl Oluşturulur?

WhatsApp grup linki oluşturmak için sizin fazladan bir şey yapmanıza gerek yoktur. Sadece linki bulup paylaşmak gerekir. Bunu da şu şekilde yapabilirsiniz:

-Oluşturduğunuz gruba girin. Sağ üstte bulunan üç nokta simgesine tıklayın ve en üstte bulunan grup bilgisi seçeneğine tıklayın.

-Buradan aşağı doğru inin ve katılımcıların olduğu bölüme gelin. Bu bölümde en baştan ikinci sırada bağlantı ile davet et seçeneğini göreceksiniz.

-Bu seçeneğe tıkladıktan sonra link ile yapabilecekleriniz çıkacaktır. Linki kopyalayarak veya direk olarak paylaşabilirsiniz.

-Buradan yapabileceğiniz bir diğer işlem ise bağlantıyı sıfırlamak olacaktır. Bağlantıyı sıfırlarsanız gruba girmemiş ve eski linke sahip olan kişiler gruba giremeyecektir. Sadece yeni linke sahip olanlar girebilecektir. Bunun için de aynı yerde en alttan bağlantıyı sıfırla seçeneğine tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Başa dön tuşu