Otomobil

Yerli Otomobilinin Teknolojisi

Yerli Otomobilinin Teknolojisi

 

Türkiye’nin teknoloji harikalarından biri olan TOGG, dünya genelinde kendini kanıtlamış olan güvenlik şirketlerinden EuroNCAP’ın belirlemiş olduğu tüm standartları karşılayabileceği yönündedir. TOGG Yetkilileri 2022 yılında yerli otomobilin testini yapacağı EuroNCAP tan tam puan ile döneceğini tahmin ediyorlar.

Yerli Otomobilin Dikkat Çeken Yönleri

Yerli üretim TOGG, internet ile daimî olarak iç içe olacak. İnternet özelliklerinde bulunan 4.5G özelliği bu araçta bulunmakta ve ayrıca 5 G teknolojisini de destekleyecek. Bu internet bağlantıları sayesinde sürücüler acil durumlardan haberdar olabilecek. Son teknoloji ile geliştirilmiş otonom sürüşünü sunmakta, yarım saatten az bir süre içinde hızlı şekilde şarj olarak bataryasını %80 e kadar doldurabilecek, emisyon gücü sayesinde dünyanın tabiatını koruyarak gelecek insanlara temiz bir yaşam sunmasına katkıda bulunacak, son teknolojik özellikleri ile gelecek teknolojik pazara hazırlıklı olacak.

Yerli Üretim TOGG Teknik Özellik Olarak Neler Sunuyor

Türkiye’nin yol ve trafik şartlarına uygun bir şekilde üretilen yerli otomobil uzun menzil ve hızlı şarjlı bataryaları ile kendini gösteriyor. Yerli otomobilin şu anlık iki ayrı motor seçeneği ile üretilmesi planlanıyor.

İlk olarak 200 bg güce sahip bir motor ile otomobil sıfır kilometreden yüz kilometreye 7.6 saniyelik bir zaman diliminde ulaşabiliyor. İkincisinde ise çift motor bulunuyor. 400 bg.lik bir güce sahip olan bu güçlü canavar sıfır kilometreden yüz kilometreye 4.8 saniyelik kısa bir süre içinde ulaşabilmektedir. Özetlemek gerekirse eğer üretilen bu iki motor da şu an yollarda bulunan fosil yakıtlı araçlara göre daha hızlı olacağı kesin. Üretilmekte olan bu Yerli araçlar kaza oranının azalması ve güvenliğin artması açısından hız limitleri 180 km/s ye ayarlanacak.

Batarya Gelişiminde Yeni Teknoloji

Yerli araçların tıpkı motor seçeneği olduğu gibi bataryada da iki farklı seçenekleri bulunmaktadır. Seçeneklerin ilkinde tam dolum yapılarak 300 km mesafelik bir yol kat edilebilecek. Seçeneklerin ikincisi ise tam dolumda 500 km mesafelik bir yol rahatlıkla gidilebilecek. Son teknolojide üretilmiş olan rejeneratif frenleme de araç içerisine entegre edilerek, sürücünün her fren yaptığı sırada enerjinin geri dolumu sağlanacak. Bu elektrikli araçlar ZES şirketinin şu anlık İstanbul, Ankara, Adana ve Trabzon İllerinde kurduğu elektrikli araçların şarj istasyonları sayesinde bataryaların dolumu yapılacak. 2020 yılı içerisinde ZES yüzden fazla noktada istasyonlar kurmayı planlamakta.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu