Yazılım

Zoom Toplantınızın Berbat Olmamasını Nasıl Sağlarsınız

Zoom Toplantınızın Berbat Olmamasını Nasıl Sağlarsınız

Ne yazık ki, iş dünyasındaki insanların çoğu şu anda birbirleriyle etkileşime giriyor. Sanal toplantılardan korkmamıza şaşmamalı.

Bu yıl, 40 yöneticinin katıldığı bir ankette, onlara mevcut işlerinde karşılaştıkları en büyük zorluklar soruldu.

-Gezinme değişikliği

-Ekip sağlığını olumsuz etkileyen iletişim ağlarında gezinme

-Uzak bir ekip içinde şeffaflık oluşturma

-Çevrimiçi çalışma için sanal ortamları teşvik etme

-Ekiplerin evden çalışma deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olma

-Uzaktan güven ve ilişkiler kurma

 

Tüm bu zorluklar, çevrimiçi toplantıları nasıl yaptığımızla başlar ve biter. Peki sorunları nasıl çözeriz ve sanal işyerinden daha fazlasını nasıl elde ederiz?

Bir toplantının başarısız olabileceği tüm yolların koşullarını oluşturan iki faktör vardır: sessiz düğmesi ve videonuzu kapatmak. Bu iki eylemin birleşimi, bir toplantının hemen dışındaki ilişkiyi ve bağlantıyı emebilir.

İster inanın ister inanmayın, sanal toplantıların kendisi yüz yüze toplantılardan daha kötü değildir. Ankete katılan yöneticilerin %71’inin toplantıları verimsiz bulduğunu ifade etti. %62’si toplantıların ekibi birbirine yakınlaştırma fırsatlarını kaçırdığını söyledi. İster çevrimiçi ister yüz yüze görüşüyor olun, çoklu görev ve çatışmada sıkışmış hissetmek yaygın şikayetlerdir. Pandemi, bu tür toplantı işlev bozukluklarına ışık tutuyor çünkü toplu olarak bunun hakkında daha fazla konuşuyoruz.

Çevrimiçi işbirliği araçları bu yıl kullanımda bir artış görmüş olsa da, çevrimiçi çalışmayı mutlaka kolaylaştırmıyorlar, sadece mümkün kılıyorlar. Ve kesinlikle bir genel gider maliyeti var. Çevrimiçi bir toplantıda planlamak, tasarlamak ve herkesi başarıya hazır hale getirmek, aynı fiziksel odaya girip oturmaktan %30 daha fazla zaman alıyor. Ofiste, insanları bir toplantıya davet edebileceğinizi, onlara yeri verebileceğinizi ve kendilerinin oraya gitmelerini bekleyebileceğinizi varsayıyoruz. Çevrimiçi, herkese erişim sağlamalı ve güvenlik duvarlarını geçmeli, teknolojide gezinmelerine yardımcı olmalı ve özellikleri tanımalarını sağlamalısınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu