Yazılım

Yazılıma hangi dili öğrenerek başlanmalı?

Yazılıma hangi dili öğrenerek başlanmalı?

 

Son zamanlarda gittikçe önemini arttıran konulardan biri olan yazılıma hangi dili öğrenerek başlanmalı gibi detaylara yazımızda yer verdik

Yazılıma hangi dil öğrenerek başlanmalı diye sorulduğunda akla ilk gelen popüler bazı yazılım dilleri vardır. Öncelikle yazılıma sıfırdan başlayacaksanız bu konuda sizin için en kolay olan dili seçmeli ve düzenli olarak bu dile çalışmanız gerekmektedir.

Yazılım Nedir?
casinolife2d.com
Yazılım; elektronik aygıtların istenilen işi yapabilmesi için programlama da kullanılan dillerin tümüdür, denilebilir. Son zamanlarda teknoloji geliştikçe yazılım bilmek daha da önemli bir hale geldi. Bugün herhangi bir iş başvurusunda yazılım bilmenin sizi ne kadar öne atacağı tartışılamaz bir gerçek haline geldi. Yazılımcı olmasanız bile bir dili bilmek bile işinize yarayabilir. Bu durumda hangi dilleri öğrenmeniz gerek, yazılıma hangi dille başlanmalı, nereden ve nasıl öğrenebilirsiniz gibi sorularınıza yazımızın ilerleyen paragraflarında yer verdik.

Yazılıma Başlanması Gereken Diller Hangisidir?

Yazılım denilince akla hemen HTML ve CSS yazılım dili gelmektedir. Yazılımcı olmak için bunu belirlemeden öncelikle hangi alanda yazılım yapmak istediğinizi belirlemelisiniz. Örneğin; web uygulamaları için kullanacağınız yazılım diliyle oyun uygulamaları geliştirirken kullanacağınız yazılım dili aynı değildir. Kendinizi geliştirmeyi düşündüğünüz alanı belirledikten sonra bu alanlar için seçmeniz gereken diller şöyledir;

  1. Web Uygulamaları Geliştirme

Bu alanda kullanmanız gereken diller HTML, CSS, JavaScript, SQL, PHP gibi dillerdir. Bu alanda eğitim veren web siteleri, uygulamalar ve kurslar mevcut. Buralardan ücretli veya ücretsiz eğitimler alarak en azından birkaçını öğrenmek sizin için oldukça faydalı olacaktır.

  1. Mobil Uygulama Geliştirme

Mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız işinize yarıyacak diller; Kotlin, Swift, JavaScript, Java, Dart gibi dillerdir. Bu alanda alacağınız eğitim ve pratiklerle desteklerseniz kusursuz bir uygulamaya sahip olabilirsiniz.

  1. Gömülü Sistemler

Gömülü sistem; büyük bir sistemin bir parçası olarak özel bir işlevi yerine getirmek için ya da bağımsız olarak tasarlanmış yazılıma sahip mikroişlemci tabanlı bilgisayar donanım sistemidir. Gömülü sistem geliştirmek için; C, C++, Python, Ardunio, Assebmly yazılım dili çeşitlerinden kullanabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu