ROKETSAN, Teknofest etkinliğinde ileri teknoloji savaş mühimmatlarını sergiliyor. Bunun yanı sıra, geliştirdiği UMTAS-GM füzesi de ilk kez burada duyuruldu. UMTAS-GM, düşman tankları için korkulu bir rüya olacak ve savunma sanayisinde önemli bir yer tutacak. Bu füze, UMTAS’ın uzun menzilli versiyonu olarak kabul ediliyor ve havadan ve karadan kara hedeflerini nokta atışı şekilde imha edebiliyor. UMTAS aynı zamanda tanksavar füzesi olarak da biliniyor ve helikopterlere, zırhlı kara araçlarına entegre edilebiliyor.
UMTAS füzesi, havadan ve karadan karşı taraftan gelen düşman birliklerini etkisiz hale getirmek için kullanılabiliyor ve hava ve kara araçlarına entegre edilebiliyor. UMTAS-GM ise daha uzun menzilli bir tanksavar füzesi olarak dikkat çekiyor. Bu yeni model, entegre edildiği hava ve kara araçlarının saldırı güçlerini artırarak daha etkili bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor.
UMTAS-GM sayesinde düşman birlikleri daha da uzaktan vurulabilecek ve bu da hem daha güvenli hem de daha verimli bir saldırı sağlayacak. Bu füze modeli, diğer UMTAS modellerine göre daha yüksek bir hız ve hassasiyete sahip olduğundan, daha zorlu hava koşullarında bile etkili bir şekilde kullanılabilecek. Böylece, hareketli hedeflere daha kolay ve etkili bir şekilde saldırı yapmak mümkün olacak. Bu da askeri operasyonlarda daha büyük bir avantaj sağlayacak ve ülkelerin savunma güçlerini daha da güçlendirecektir.
Beklenen Açıklama Yapıldı!
Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, firma olarak ihracat odaklı büyümelerine devam ettiklerini ve elde ettikleri geliri bütünüyle altyapılarını güçlendirmek ve yeni projeler için Ar-Ge kaynakları olarak kullanmak için harcadıklarını söyledi. İkinci, 40’tan fazla önemli projeleri olduğunu ancak prototip aşamasındaki projeler hakkında bilgi paylaşmak istemediklerini ifade etti.
İkinci, Roketsan’ın UMTAS projesinin uzun menzilli versiyonu olan UMTAS-GM füzesinin prototibinin tamamlandığını ve testlerinin devam ettiğini belirtti. UMTAS-GM, helikopterler ve kara araçlarından atabilme yeteneği ile UMTAS tanksavar füzesinin menzilini daha da arttıracak.
Ayrıca, UMTAS füzesinin seri üretimi için yıl sonunun hedeflendiği de açıklandı. İkinci, Roketsan’ın diğer gizli projeleri hakkında da bilgi vermedi ancak 40 adet projelerinin olduğunu belirtti.